WestravanderWal speelt
,

WestravanderWal gaat wat nieuws doen – SAAM

WestravanderWal gaat weer spelen. Vrijdag 7 juli 2017 in Dronten. Op het Wijland Festival.

Zie http://www.wijland.org/theater

SAAM

 

Een voorstelling waarin je samen alleen mag zijn. Met momenten is ‘verdwaald’ ontroerend, dan weer absurd maar zeker ook herkenbaar.

Beeldend en inhoudelijk, onverantwoorde kleinkunst.

Jullie lezen nog van ons!

WestravanderWal met nieuw programma op Wijland Festival

We hebben gisteren gespeeld op het Wijland festival.

Bandjes, openluchttheater, volle maan en een geweldige sfeer. We speelden twee keer in een klein theater, alles was er: geluid, licht, wij spelers en publiek.

Jeee publiek!

En nog goed publiek ook. Het voelde warm, vrolijk en goed. Alsof we even in een half uur vrienden werden. Na de voorstelling hadden de mensen elkaar leren kennen en liepen lachend en pratend het terrein op om gezellig te drinken of te staan rocken bij het podium.

En dat terwijl de voorstelling over alleen zijn gaat. Alleen zijn is nog nooit zo verbindend geweest. De bomen kleurden rood, blauw, geel door de kunst installaties van studenten aan de kunstacademie St Joost. Midden in de natuur, werkten windmachines om de blaadjes te bewegen in de lichtschijnsel. Waardoor het hele festival iets magisch kreeg.

Wat een fijne plek en goed festival zeg! En ja onze voorstelling smaakt naar meer, het werkt en geeft energie en dat is een goed begin.

 

 

 

WestravanderWal op WIjland festival 7 juli 2017

,

WestravanderWal speelt twee keer op het Wijland festival 24 juni 2016.

WestravanderWal speelt op Wijland festival.
In het Bos theater.

Het Wijlandfestival: van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni 2016 vindt de eerste editie van het WijLand Festival plaats in het dorpsbos van Dronten, het Wisentbos. Waar geweldige muziek met theater, food en green-lezingen mensen dé gelegenheid geeft om de eigenheid van plaats en regio te ervaren en te vieren.

WestravanderWal speel op het driedaagse Wijlandfestival. Ze spelen op dag 1, vrijdag 24 juni, twee voorstellingen. Om 20:30 en om 21:30.

WijLand Festival, roots are happening!

24 tot en met 26 juni – Wisentbos Dronten

Niet reserveren en alles gratis.

Het bostheater, waar ze spelen, staat in het Wisentbos.  Voorheen was het nadelig voor publiek om te spelen in zo een openluchttheater, immers, het zou wel eens kunnen regenen…  Met behulp van een stretchtent wordt ervoor gezorgd dat de bezoekers warm en droog zitten. 

NODIG – Bos theater

WAT IS het WIJLand festival? 

Vrijdag 24 juni  20.30-21.00 uur & 21.30-22.00 uur

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni vindt de eerste editie van het WijLand Festival plaats in het dorpsbos van Dronten, het Wisentbos. Waar geweldige muziek met theater, food en green-lezingen mensen dé gelegenheid geeft om de eigenheid van plaats en regio te ervaren en te vieren.

Het WijLand Festival is als een ‘grass roots movement’, dat draait om wat er van ´bottom-up´ in natuur en samenleving is ontstaan en gemaakt. Het festival programmeert bijbehorende muziekstijlen. Het geeft artistieke invulling aan waar ‘de polder’ in geworteld is: pioniersgeest.

Het gehele weekend is het festival gratis te bezoeken. Ook hoef je niet te reserveren voor voorstellingen en activiteiten. Uiteraard geldt vol=vol, wil je dus zeker zijn van een voorstelling of activiteit kom dan ruimschoots op tijd.

Website: www.wijlandfestival.nl

Adres: Wisentweg 5

Postcode: 8251 EA

Plaats: Dronten

Klik aan het einde van deze zin voor meer informatie over het festival en andere gegevens.

Zie hier de artiesten die vrijdag spelen.

NODIG zonder ruis in Vrijburcht Theater Amsterdam

Zaterdag 30 januari speelden we in Theater Vrijburcht. De voorstelling hadden we in de repetitie de week ervoor omgegooid, nog meer tot de essentie gebracht. Schoner gemaakt, zoals dat heet. ‘Minder ruis’.

Nu moest het blijken. Alleen bleek ik ziek. Een stevige griep. Werk had ik zelfs afgezegd.

Het lukte me toch mezelf in de auto te zetten en op karakter naar Amsterdam te rijden. Tijdens de voorbereidingen, decor opbouw, doorspreken, doorloop, laatste technische handelingen, Westravanderwal theater jochanan linnethield ik mezelf erg rustig. ParacetaJoog was er wel, maar vooral alleen het lijf. Tot 20:30.

De mensen zaten, licht ging uit. Het voelde als een nieuwe voorstelling voor het eerst voor publiek spelen. Best spannend.

Ik heb me het halfuurtje in de speel-werkelijkheid niet ziek gevoeld. Alsof de ziektekiemen stopte met bewegen. Ik onderging NODIG. En, het klòpte.

Afspraken vielen op de juiste plek, het was wanhoop, verbazing, onbegrip en heldhaftigheid wat ik voelde. Geen griep.

En toen we klaar waren, stroomde de ziektekiemen weer door mijn lijf. Mijn tevreden lome lijf.

Dìt ga ik vaker spelen.

Jochanan

vrijburcht

NODIG: Sprekende Beelden

Als de beschaving wegvalt en instinct het overneemt. Daarover gaat de theatervoorstelling NODIG. Akelig actueel.

De makers Jochanan Westra en Linnet van der Wal stelden zich de wereld voor als deze ten onder gaat aan natuurrampen en oorlog. Als de beschaving wegvalt en instinct het overneemt. Hoe kun je instinct vangen in beeld? Hoe ziet dat eruit? In de tot theater omgebouwde studio van theateropleiding Selma Susanna zag ik, na ‘Gore Maan’, weer een voorstelling van theaterduo WestravanderWal die ik niet had willen missen.

Trailer

De briefing die Jochanan mij gaf voor het monteren van de trailer, luidde: ‘Het is genoeg als mensen zien dat het een voorstelling is, waarin niet zoveel gepraat wordt en… iets met oude kleren’. Maar de voorstelling die Westra en Van der Wal ten tonele brengen, geeft zoveel associaties. En al monterend en app-wisselend met Jochanan was het verleidelijk het hem állemaal te vragen. Hoe hebben jullie dit bedacht, en wat bedoelden jullie eigenlijk met…?

Lees meer

Over NODIG

Nu we al langer met de voorstelling NODIG bezig zijn, en we binnenkort weer gaan spelen op het huiskamerfestival in Amsterdam Oost, komt het beeld telkens naar boven van de zee en de kleding. En bij zee en aangespoelde kleding associeer ik het beeld van aangespoelde vluchtelingen. Niet dat onze voorstelling over vluchtelingen gaat, maar het raakt je wel.

Wat raakt het dan? Het raakt het wezenlijke van verliezen van alle veiligheid. Het dierbaarste. Het verlies van vertrouwen. En ik moet denken aan een project dat ik een aantal jaren geleden heb gedaan met kinderen uit het vluchtelingenkamp in Crailo.

Kinderen van de vrije school in Bussum hebben samen met de kinderen uit Crailo een voorstelling gemaakt. Het was een mooie ontmoeting en een hele mooie samenwerking. Waarbij de kinderen zelf liedjes schreven, bedachten, dansjes, teksten en dat alles werd tot een voorstelling in een echt theater.

Lees meer