Over NODIG

Nu we al langer met de voorstelling NODIG bezig zijn, en we binnenkort weer gaan spelen op het huiskamerfestival in Amsterdam Oost, komt het beeld telkens naar boven van de zee en de kleding. En bij zee en aangespoelde kleding associeer ik het beeld van aangespoelde vluchtelingen. Niet dat onze voorstelling over vluchtelingen gaat, maar het raakt je wel.

Wat raakt het dan? Het raakt het wezenlijke van verliezen van alle veiligheid. Het dierbaarste. Het verlies van vertrouwen. En ik moet denken aan een project dat ik een aantal jaren geleden heb gedaan met kinderen uit het vluchtelingenkamp in Crailo.

Kinderen van de vrije school in Bussum hebben samen met de kinderen uit Crailo een voorstelling gemaakt. Het was een mooie ontmoeting en een hele mooie samenwerking. Waarbij de kinderen zelf liedjes schreven, bedachten, dansjes, teksten en dat alles werd tot een voorstelling in een echt theater.

Deze kinderen, die zoveel meegemaakt hebben, wonen daar soms jaren. Of telkens weer op een andere plek, in afwachting of ze mogen blijven of niet. In de wachttijd, wachtend op nieuwe zekerheid om weer voort te kunnen bouwen. En in die tussentijd heeft stichting De Vrolijkheid prachtige projecten waarin kinderen spelen, zingen, maken. Waar kunst wordt ingezet en de kinderen zijn hele werking ervaren.

In deze prachtige documentaire wordt het werk van stichting De Vrolijkheid mooi beschreven. Het belang van kunst, voeding voor de ziel, dat raakt aan wat ik voel en ervaar bij het maken en spelen van onze voorstellingen…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *